ITI EPIC 2014

O αγώνας που έγινε συνώνυμο του πραγματικού και ανόθευτου mountain bike σε ένα περιβάλλον που δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο! Μιλάμε φυσικά για το βουνό της Οίτης, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους εθνικούς δρυμούς της χώρας μας. Πέρα από την άγρια ομορφιά του βουνού που καθηλώνει τον επισκέπτη, οι οπαδοί της ορεινής ποδηλασίας θα βρουν στην Οίτη το ιδανικό σκηνικό για την πραγματοποίηση ενός απαιτητικού αγώνα. Έδαφος που δίνει γρήγορη κύλιση, κλίσεις που εμπνέουν για πίεση και πραγματικά οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκείνο το διάστημα στο βουνό, πείθουν και τον ποιο απαιτητικό.

2014

Ο φετινός αγώνας βασίζεται στο περσινό πετυχημένο project, ολόκληρες οι διαδρομές (60&35km) κινούνται πάνω από τα 750 μέτρα υψόμετρο και κυρίως πάνω από τα 1000 μέτρα υψόμετρο (!), φτάνουμε σε σημεία του βουνού στα οποία οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί για μερικές δεκαετίες, όπου οι αγωνιζόμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι με πραγματικά πρωτόγνωρα τοπία! Η μεγάλη διαδρομή μετά τις συνεχείς αλλαγές των προηγούμενων ετών φέτος δέχεται αποκλειστικά επεμβάσεις βελτιστοποίησης χωρίς να αλλάζει η χάραξη της. Στην μικρή διαδρομή η κυριότερη αλλαγή έχει να κάνει με την ομαλότερη κατανομή των θετικών υψομετρικών διαφορών. Το νέο κομμάτι που προστίθεται για το λόγο αυτό είναι ταυτόχρονο και εντυπωσιακά όμορφο, δίνοντας στη μικρή διαδρομή κάτι από την αίγλη της μεγάλης!

Το σημείο εκκίνησης…
Η καρδιά του αγώνα και για φέτος χτυπάει στο χωριό της Παύλιανης, ένα από τα ομορφότερα χωριά ανά την Ελλάδα, χτισμένο σε υψόμετρο 1050 μ., μέσα στις ελατοσκεπείς πλαγιές της Οίτης. Η Παύλιανη έχοντας πλήρη ξενοδοχειακή υποδομή, μια σειρά από αυθεντικές ρουμελιώτικες ταβέρνες και μερικές πολύ προσεγμένες καφετέριες για να χαλαρώσετε, υπόσχεται ένα αξέχαστο αγωνιστικό σαββατοκύριακο, για εσάς, την παρέα σας, αλλά και την οικογένεια σας!

Στοιχεία αγώνα:
Μήκος μεγάλης διαδρομής: 60 χιλιόμετρα
Θετικές υψομετρικές: 2130m

Μήκος μικρής διαδρομής: 35 χιλιόμετρα
Θετικές υψομετρικές: 1320m


Κατηγορίες:

Μεγάλη διαδρομή 60 χιλιομέτρων
EM1 άνδρες έως 29
EM2 άνδρες 30 έως 39
EM3 άνδρες 40+
EW γυναίκες, όλες οι ηλικίες

Μικρή διαδρομή 35 χιλιομέτρων
SM1 άνδρες έως 39
SM2 άνδρες 40+
SW γυναίκες, όλες οι ηλικίες

OΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ OPEN

Έπαθλα:

Έπαθλα Κατηγοριών
(EM1, EM2, EM3, SM1, SM2, SW, EW)
1η θέση Κύπελλο και δίπλωμα
2η θέση Μετάλλιο και δίπλωμα
3η θέση Μετάλλιο και δίπλωμα

Έπαθλα γενικής μεγάλης διαδρομής
1η θέση Χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ
2η θέση Χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ
3η θέση Χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ

Δώρα:
Κλήρωση δωροεπιταγών της κορυφαίας εταιρίας ένδυσης Endura συνολικής αξίας 700 ευρώ!

Tεχνική Ενημέρωση:
Όπως και τις προηγούμενες χρονιές το απόγευμα του Σαββάτου, οι αθλητές θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και των δυο διαδρομών. Θα αναλυθούν οι απαιτήσεις των ανηφορικών κομματιών, οι δυσκολίες των μονοπατιών, οι θέσεις των ανεφοδιασμών και οι αλλαγές σε σχέση με την περσινή χρονιά. Στο τέλος οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις για να λύσουν οποιαδήποτε απορία τους.Τοποθεσία: Σχολείο, πλατεία άνω ΠαύλιανηςΏρες: 19:00 για την μικρή διαδρομή, 19:30 για την μεγάλη διαδρομή

BBQ PARTY:
Μετά την τεχνική ενημέρωση (στις 20.00) το ρίχνουμε για λίγο έξω! Το ITI EPIC ψήνει για σας, σας βάζει μουσική και σας κερνάει! Δωρεάν σουβλάκια και μπύρες για όλους τους συμμετέχοντες, μουσική και μια μικρή ποδηλατική έκθεση στο κέντρο του αγώνα, στην πλατεία της άνω Παύλιανης για να κουβεντιάσουμε για την επόμενη μέρα και να γνωριστούμε καλύτερα! Μην λείψει κανείς!

Δήλωση συμμετοχής:

Δήλωσε συμμετοχή ηλεκτρονικά στο www.itiepic.gr έχοντας έκπτωση 25% εάν δηλώσεις συμμετοχή μέχρι τις 31/3/2014. Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχών η Δευτέρα 5/5/2014, μετά από αυτή την ημερομηνία καμία δήλωση συμμετοχής δεν θα γίνετε δεκτή.