“Απαγόρευση” θήρας σε “περιοχή” του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

Για γέλια και για κλάματα είναι η απόφαση που έχει πάρει η κυβέρνηση η οποία σχετίζεται με την “απαγορευμένη” περιοχή της θήρας στο Χορτιάτη. Όποιος επισκέπτεται το βουνό είτε ποδηλατώντας είτε περπατώντας, αν κάτσει και δει τη περιοχή στην οποία έχουν απαγορεύσει τη θήρα θα διαπιστώσει ότι το δασαρχείο Θεσσαλονίκης για ακόμα μια φορά αποδεικνύει ότι δεν ξέρει καν που βρίσκεται το όρος Χορτιάτη καθώς και το τί συμβαίνει εκεί πέρα.

Μιλάμε για μια πολύ μικρή περιοχή η οποία ουσιαστικά συμπεριλαμβάνει ένα μόνο επίσημα αναγνωρισμένο μονοπάτι (αυτό των παγοποιιών) καθώς και το άβατο της περιοχής των παράνομων κεραιών. Από εκεί και πέρα το χάος… Ουσιαστικά οι επισκέπτες του βουνού θα πρέπει να περιοριστούν μόνο στο μονοπάτι των παγοποιιών μέχρι το καταφύγιο του ΣΕΟ.

Όλοι οι υπόλοιποι δασικοί δρόμοι και μονοπάτια τα οποία βρίσκονται στη βόρεια και βορειοανατολική πλευρά του Χορτιάτη θα λειτουργούν υπό συνθήκες Φάρ Ουέστ καθώς οι έχοντες όπλα θα κάνουν κουμάντο με τις ευλογίες του Δασαρχείου και της Κυβέρνησης.

Και γιατί όλα αυτά? Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αντίλογος, ούτε από αθλητικά σωματεία ( Η ΕΠΣΜΑΘ άραγε τί κάνει? Οι αθλητές του ΜΤΒ που προπονούνται άραγε? ), ούτε από περιπατητικούς συλλόγους, ούτε προφανώς και από τους ποδηλατικούς συλλόγους. Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε για τα επόμενα 2 χρόνια και μην ακούσω κανέναν να γκρινιάζει για τους κυνηγούς…

Ακολουθεί αναρτημένο αρχείο με την απόφαση.

34073_2020