Απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Σέιχ-Σου – Χορτιάτη 3 Ιουλίου 2017

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στο τμήμα του Περιαστικού Δάσους (Σέιχ-Σου), που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη, την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 από ώρα 22.00 μέχρι 06.30 το πρωί της επομένης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, ορίζονται 15 Σημεία Ελέγχου και Απαγόρευσης εισόδου, ως εξής:

Από την ΕΛ.ΑΣ:

Στη διασταύρωση της οδού Ελαιώνων με τη 17η Νοεμβρίου, πλησίον του υδροστομίου (η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους κατοίκους της περιοχής).
Πλησίον της εισόδου της Κλινικής « Άγιος Λουκάς»
Έμπροσθεν του αναψυκτηρίου HILL με απαγόρευση της εισόδου εντός του περιαστικού
Επί της αερογέφυρας της περιφερειακής οδού στην προέκταση της οδού Χρ.Περραιβού προς το δάσος, στην Άνω Τούμπα.
Στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (έξοδο προς χωριό Εξοχή)

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία:

Στη συμβολή της οδού Ανθέων με το δρόμο προς Φιλίππειο – Εξοχή στο Επταπύργιο, έμπροσθεν γηπέδου Κεραυνού (η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους πολίτες που κατευθύνονται στο ξενοδοχείο «Φιλίππειο»).
Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται επί της οδού Νεαπόλεως- Ρετζικίου, αμέσως μετά τον κόμβο Κ6 Νεαπόλεως της Περιφερειακής οδού και δεξιά (πρώην Πορσελάνα).
Θέατρο Δάσους
Στη διασταύρωση Εξοχής (έξοδο χωριού) προς Ξενοδοχείο «Φιλίππειο».
Στην είσοδο του δασικού δρόμου παραπλεύρως του Π.Κ. Κέδρινου Λόφου (Λυόμενο).

Με την χρήση φραγμών – εμποδίων:

Στην είσοδο του δασικού δρόμου προς το Λόφο Αντωνιάδη έξοδος κόμβου Νεάπολης (100μ. μετά το φανάρι του κόμβου με κατεύθυνση ανατολικά στην περιφερειακή).
Στο δασικό δρόμο που βρίσκεται δεξιά στην έξοδο της αερογέφυρας Κατσιμίδου (με κατεύθυνση δυτικά) προς την περιφερειακή οδό στον κόμβο Κ8 Τριανδρίας.
Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται στην προέκταση της οδού Διαγόρα στο Κρυονέρι Άνω Τούμπα, πάνω από την περιφερειακή οδό, προς το χώρο αναψυχής.
Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται 200 μέτρα πριν τον κόμβο Τούμπας επί της Περιφερειακής οδού, με κατεύθυνση από Ανατολικά προς Δυτικά.
Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται έναντι στρατοπέδου «Παπαπασχάλη» στο Πανόραμα

  • Όλα τα σημεία ελέγχου οχημάτων και πεζών θα βρίσκονται στην είσοδο του δάσους και στην συμβολή των δασικών δρόμων με τους αντίστοιχους επαρχιακούς και της περιφερειακής οδού.
  • Τα οχήματα που θα βρίσκονται εντός του δάσους θα απομακρύνονται από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των οχημάτων των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία του περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης κατόπιν έγκρισής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.
  • Θα γίνεται καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.
  • Οι Εθελοντικές Οργανώσεις που συμμετέχουν στο σχεδιασμό και δράσεις για την συμπληρωματική επιτήρηση των δασών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, αντιπυρικής περιόδου 2017, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα με εντατικοποίηση των περιπολιών τους στους τομείς ευθύνης τους.
  • Οι Δήμοι της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, που έχουν δασικές εκτάσεις στα όρια ευθύνης τους, θα προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων.