ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6ος Αγώνας ΜΤΒ 1000 Δέντρα – 12.09.2014

«ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ»

e mail: [email protected] – 1000dentra.blogspot.gr

10672224_963691513646018_8282804449475011679_n

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –  6ος Αγώνας ΜΤΒ 1000 Δέντρα – 12.09.2014

Στην γνωστή τοποθεσία του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη, το Αθλητικό Σωματείο ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ διοργάνωσε για έκτη συνεχή χρονιά τον καθιερωμένο πλέον Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας «1000 Δέντρα». Η διαδρομή συνολικού μήκους 17 χιλιομέτρων (δύο γύροι) είχε μικρές αλλαγές σε σχέση με πέρσι, διατηρώντας το χαρακτήρα της και επιτρέποντας στους 101 συμμετέχοντες να απολαύσουν τα γνωστά τεχνικά μονοπάτια, έχοντας μάλιστα σύμμαχο τον καιρό.

Μετά από δύο γύρους και μόλις 1 ώρα 23 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα ο Δημήτριος Αντωνιάδης της Sfendami Mountain Festival Team (S.M.F. TEAM) πέρασε πρώτος κάτω από την αψίδα του τερματισμού, προσθέτοντας μία ακόμα σχετικά εύκολη νίκη στο ενεργητικό του και μάλιστα λίγες ημέρες μετά τη νίκη του για τρίτη συνεχόμενη φορά στους Βαλκανικούς Αγώνες ορεινής ποδηλασίας, που διεξήχθησαν στα Σκόπια.

Στη 2η θέση και σε χρόνο 1:27:35 τερμάτισε ο περσινός νικητής του αγώνα Αλέξανδρος Βροχίδης, συμπληρώνοντας το 1-2 για την S.M.F. TEAM, ενώ 3ος τερμάτισε ο αθλητής των 1000 Δέντρων Δημήτριος Χασαπίδης με χρόνο 1:31:41. Οι τρεις αυτοί αθλητές συμπλήρωσαν και την τριάδα των νικητών για την κατηγορία των ανδρών.

Την πρώτη εξάδα της γενικής κατάταξης συμπλήρωσαν κατά σειρά οι αθλητές Παναγιώτης Μπουκουβάλας (Β.Α.Ο.) με χρόνο 1:34:00, ο οποίος πρώτευσε στην κατηγορία των Εφήβων, Ιωάννης Διττόπουλος (Π.Α.Ο.Κ.), ο οποίος με χρόνο 1:37:12 αναδείχθηκε νικητής και στην κατηγορία 50+ και ο Κλήμης Λιάρος (ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ), ο οποίος κέρδισε και την πρώτη θέση στην ηλικιακή κατηγορία 40+ με χρόνο 1:38:01.

Τέλος την πρωτιά στην κατηγορία 30+ κατέκτησε ο Βαγγέλης Παπαϊωάννου (ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ), ο οποίος με χρόνο 1:38:30 κατετάγη 7ος μεταξύ όλων των αθλητών και η Αναστασία Νεροπούλου – Μυρώδη (CYCLING SPOT), κατέκτησε τη νίκη στην κατηγορία των γυναικών και την 58η θέση της γενικής κατάταξης.

Πριν από τον αγώνα των «μεγάλων» διοργανώθηκε και αγώνας για αθλητές των κατηγοριών Παίδων και Παμπαίδων με συμμετοχή 22 αθλητών, που διέσχισαν ένα γύρο στην ίδια απαιτητική διαδρομή. Νικητής στην κατηγορία των Παίδων αναδείχτηκε ο Νικόλαος Λινάρδος του Α.Σ. Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, ενώ μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν ο Ιωάννης Κουρουκλίδης του Β.Α.Ο. και ο Νικόλαος Καπετανίδης, επίσης του Α.Σ. Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Αντίστοιχα στην κατηγορία Παμπαίδων τη νίκη κατέκτησε ο Άγγελος Μαυρίδης του Π.Ο. ΒΕΛΟΣ, 2ος κατετάγη ο Νικόλαος Λαφτσίδης του Α.Σ. ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΥΚΩΝ και 3ος ο Οδυσσέας Λεκοβίτσης του Π.Α.Ο.Κ..

Κλείνοντας αισθανόμαστε την υποχρέωση να απευθύνουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όσους συνέβαλαν για μία ακόμα χρονιά στην επιτυχή διοργάνωση του αγώνα. Ευχαριστούμε πρωτίστως όλους τους αθλητές και τους συνοδούς τους  για τη συμμετοχή τους στον αγώνα, καθώς και τη Φωτεινή Κατριβάνου για τη γραμματειακή υποστήριξη και τον αλυτάρχη του αγώνα Στέλιο Δημητρίου της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ., χωρίς τη βοήθεια των οποίων η πραγματοποίηση του αγώνα και η άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων θα ήταν αδύνατη. Ευχαριστούμε επίσης τους εθελοντές της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), που ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, για την παρουσία και την εποπτεία της διοργάνωσης. Τέλος ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά τους χορηγούς του σωματείου μας IDEAL BIKES, “PIZZA DELLA MAMMA”, “The Gym Oraiokastro”, τα νερά Βίκος, Το MTBR.GR για τις online δηλώσεις και την γενικότερη προώθηση του αγώνα, το Ράδιο Θεσσαλονίκη ως χορηγός επικοινωνίας και το κατάστημα ποδηλατικών ειδών ΠΟΔΗΛΑΤΟΡΑΜΑ για την αμέριστη συμπαράστασή του στη διοργάνωση του αγώνα.

Ευχόμαστε του χρόνου να σας ξαναδούμε όλους και ακόμα περισσότερους σε μία ακόμα διοργάνωση στις διαδρομές του περιαστικού δάσους της πόλης μας, το οποίο οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε και να αναδεικνύουμε ως χώρο άθλησης και αναψυχής.

Για παρατηρήσεις και προτάσεις σας σχετικά με τη διοργάνωση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση [email protected] και στο 1000dentra.blogspot.gr.

Θεσσαλονίκη, 13.10.2014

Το Δ.Σ. του Α.Σ. «ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ»

Αποτελέσματα από τον συγκεκριμένο αγώνα θα βρείτε εδώ .