Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Μαραθώνιο ΜΤΒ ο Περικλής Ηλίας

Τη μεγαλύτερη επιτυχία Έλληνα αθλητή στην Ορεινή ποδηλασία πέτυχε σήμερα ο Πρωταθλητής Ελλάδας Περικλής Ηλίας ο οποίος κατάφερε να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Ορεινής Ποδηλασίας που διεξήχθη στο Ornans της Γαλλίας.

Ο Ηλίας πολύ νωρίς στον αγώνα έδειξε τη διάθεση του για μια μεγάλη μέρα και στο 10ο χμ μετά την εκκίνηση ήδη βρισκόταν μπροστά απο τους υπόλοιπους αθλητές με μερικά μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος να τον ακολουθούν απο κοντά. Στα 15χμ ο Ηλίας ήταν μαζί με τον Τσέχο Hynek ενώ λίγα δευτερόλεπτα πιο πίσω ήταν ο Γερμανός Kass, ο Ελβετός περσινός πρωταθλητής Sauser, ο Γάλλος Dietch και πιο πίσω οι Cattaneo, Lakata Mavdedev.

Μετά την ανηφόρα στα 20χμ ο Ηλίας βρισκόταν πλέον μόνος του μπροστά με τη διαφορά απο τους υπόλοιπους να αυξανεται συνεχώς για να φτάσει στα 60χμ να είναι 7 ολόκληρα λεπτά!!!

Μετά τα 60χμ οι αθλητές που κηνυγούσαν τον Ηλία και ιδιαίτερα ο Τσέχος Hynek έκαναν τελευταία προσπάθεια να τον πλησιάσουν με τον Hynek να φτάνει στο 1 λεπτό διαφορά αλλά του κόστισε πολύ στο ανηφορικό κομμάτι Roche du Mont όπου ο Ηλίας κέρδισε ακόμα 55″ για να αυξήση τη διαφορά στο 1:55. Σε αυτό το σημείο και με 14χμ να απομένουν για τον τερματισμό και χωρίς άλλες ιδιαίτερες δυσκολίες πλέον όλοι άρχισαν να παλέυουν για το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αφού ο Έλληνας πρωταθλητής είχε πλέον ξεκαθαρίσει για την νίκη.

Αποτελέσματα των 10 πρώτων:
1ος Περικλής Ηλία (Ελλάδα)
2ος Moritz Milatz (Γερμανία)
3ος Kristian Hynek (Τσεχία)
4ος Christoph Sauser (Ελβέτια)
5ος Jiri Novak (Τσέχια)
6ος Martin Gujan (Ελβέτια)
7ος Thomas Dietsch (Γαλλία)
8ος Alexey Medvedev (Ρωσία),
9ος Tim Bohme (Γερμάνια)
10ος Alex Moos (Ελβέτια)

Full Listing of Results (PDF)

Φωτογραφικά δικαιώματα Championnats du Monde Mountain Bike Marathon UCI

Πηγή: http://www.rockyroads.net