Kilkis Mountain Weekend 2013

Kilkis Mountain Weekend 2013
(Bike & Run Event)

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας και ορεινού τρεξίματος (open)

Ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς με την στήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης διοργανώνει ανοιχτό αγώνα ορεινής ποδηλασίας (Μountain bike) και ορεινού ημιμαραθωνίου 22 χλμ παράλληλα με έναν λαικό ορεινό αγώνα 5 χλμ το ΣΑΒΒΑΤΟ 1 και ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 με εκκίνηση και τερματισμό τον λόφο του Αγίου Γεωργίου.

Ώρα εκκίνησης ορεινού ημιμαραθωνίου Σάββατο 16:00 μ.μ , λαικού αγώνα 16:05μ.μ και ορεινής ποδηλασίας Κυριακή 11 π.μ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή του ορεινού ημιμαραθωνίου είναι ένας γύρος των 22 χλμ περίπου και είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό ίδιος με αυτόν της ποδηλασίας με την διαφορά ότι είναι κατά 2 χλμ περίπου μεγαλύτερη με προσθήκη περισσότερων μονοπατιών τα οποία καλύπτουν το 90% περίπου της διαδρομής. Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 και ώρα 16:00 μ.μ από το γνωστό σημείο εκκίνησης (θερινό σινεμά) στον λόφο του Αγ. Γεωργίου.

Παράλληλα θα διεξαχθεί και ένας λαικός αγώνας 5χλμ χρησιμοποιώντας το μονοπάτι περιμετρικά του λόφου Αγ. Γεωργίου. Ώρα εκκίνησης του λαικού αγώνα 5 λεπτά(16:05μ.μ) μετά την εκκίνηση του ημιμαραθωνίου.

Η διαδρομή της ορεινής ποδηλασίας είναι κυκλική ενός (1) και δύο (2) γύρων των 20 χλμ (40 χλμ συνολικά) και κινείται σε δασικούς δρόμους πευκοδάσους με πανέμορφα μονοπάτια.

Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ

Υπάρχει η δυνατότητα όποιος επιθυμεί να επιλέξει να αγωνιστεί σε μόνο ένα (1) κύκλο της διαδρομής (20 χλμ κατηγορία FUN με κόκκινα νούμερα). θα γίνει προεκκίνηση με συνοδεία περιπολικού περνώντας από το κέντρο της πόλης και η εκκίνηση θα δοθεί από το φανάρι της διασταύρωσης 21ης Ιουνίου-Βενιζέλου. Θα ανηφορίσουμε την οδό Μητρ. Χαρίτωνος θα πάμε αριστερά στην Μητροπόλεως και θα βγούμε στην Αγίου Γεωργίου ανηφορίζοντας προς το λόφο Αγ. Γεωργίου περνώντας μπροστά από το θερινό σινεμά και από εκεί συνεχίζουμε στον χωματόδρομο κατηφορίζοντας προς το υδραγωγείο και συνεχίζουμε για περίπου 2 χλμ μέχρι να μπούμε στο πρώτο μονοπάτι και έπειτα στο πανέμορφο πευκόδασος (είναι χαρακτηρισμένο ως καταφύγιο θηραμάτων) όπου βρίσκεται και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής.

Ο συνδυασμός της εναλλαγής δασικού δρόμου και 10 πλέον μονοπατιών καθιστούν πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα την διαδρομή. Αφήνοντας το πευκόδασος μετά από 2 χλμ περίπου μπαίνουμε στο κυρίως μονοπάτι (4 χλμ περίπου) περιμετρικά του λόφου. Φυσική κατάσταση και τεχνική είναι απαραίτητα για να το απολαύσετε.

Και πάμε για το δεύτερο κύκλο…..

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι αγώνες είναι ΟΡΕN και μπορούν να συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας πάνω από 18 ετών. Μικρότερης ηλικίας αθλητές μπορούν να μετέχουν μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους και θα αγωνιστούν στην πρώτη κατηγορία κάθε αγωνίσματος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ
Ανδρών: 18-39 , 40 +
Γυναικών

ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Ανδρών:
15-29 (αθλητές κάτω των 18 μπορούν να μετέχουν μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους)
30-39
40-49
50+
FUN (κόκκινα νούμερα για ένα γύρο της διαδρομής)
Γυναικών (ένας γύρος)

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
4 Ωρες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι προεγγραφές ξεκίνησαν και θα είναι ανοιχτές μέχρι 2 ημέρες πριν το KMW 2013:
Φόρμα Εγγραφής Για Ποδήλατο
Φόρμα Εγγραφής για Τρέξιμο
Όσοι αθλητές επιθυμούν να συμμετέχουν και στα δύο αγωνίσματα θα χρειαστεί να συμπληρώσουν και τις 2 φόρμες συμμετοχής.

Εγγραφές θα γίνονται επίσης και στον χώρο της αφετηρίας, έως και μισή ώρα πριν την εκκίνηση.

Κόστος συμμετοχής 10 ευρώ για κάθε αγώνισμα χωριστά και 15 ευρώ για συμμετοχή των αθλητών που δηλώσουν να συμμετέχουν και στα δύο αγωνίσματα. Η συμμετοχή στον λαικό αγώνα είναι δωρεάν. (περιλαμβάνει: δίπλωμα συμμετοχής, διαφημιστικά χορηγών, νερό/ισοτονικό κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό, σάντουιτς και χυμό μετά τον τερματισμό)

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 4 σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό, ισοτονικό και τροφή (φρούτα και ξηρούς καρπούς). Παρακαλούνται οι αθλητές να πετούν σκουπίδια μόνο εντός των σταθμών υποστήριξης, βοηθήστε μας να κρατήσουμε το δάσος μας καθαρό. Εντός της διαδρομης θα υπάρχει σταθμός τεχνικής υποστήριξης.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
Η διέλευση των αθλητών και αθλητριών θα καταγράφεται σε τρία σημεία της διαδρομής. Οι αθλητές και αθλήτριες είναι υποχρεωμένοι να φορούν κράνος και τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο ώστε να μπορούν οι κριτές να τους καταγράφουν χωρίς πρόβλημα και καθυστέρηση.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΘΛΑ
Στον 1ο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο και μετάλλιο, όπως επίσης και μετάλλια στους 2ους και 3ους κάθε κατηγορίας. Κύπελλο και μετάλια θα δοθούν επίσης στους νικητές που θα λάβουν μέρος και στους δύο αγώνες του διημέρου.

Αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν. Μετά τις απονομές των αγώνων τρεξίματος του Σαββάτου θα ακολουθήσει pastaparty και κατόπιν προβολή ταινίας στον υπαίθριο σινεμά.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Θα υπάρχει υποστήριξη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και το Κρατικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Όποιος από τους αθλητές-συνοδούς επιθυμεί να διανυκτερεύσει στον χώρο του αγώνα θα υπάρχει καθορισμένος χώρος για το αντισκηνάκι του.

Η διαμονή μπορεί να γίνει και στα εξής ξενοδοχεία της πόλης μας με ειδική τιμή για τους αθλητές-συνοδούς.

· Habitat Hotel
· Evridiki 
· Ξενοδοχείο Kristonia
· Hotel Victoria

(Για τις τιμές και τις παροχές των ξενοδοχείων παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected])

Σας περιμένουμε…

Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς (Σ.Φι.Π. Κιλκίς)

ΥΓ: Τις επόμενες εβδομάδες θα αναρτούμε σ’ αυτή τη σελίδα και στη σελίδα μας στο facebook  φωτογραφίες, βίντεο και νέα σχετικά με τη διαδρομή και την οργάνωση του αγώνα! Μείνετε συντονισμένοι…