Αποτελέσματα 5ου Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας “Δρόμοι Κερασιού” στην Έδεσσα

5ος ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ «ΔΡΟΜΟΙ ΚΕΡΑΣΙΟΥ» ΣΤΗΝ EΔΕΣΣΑ 2015

dromoi-tou-kerasiou-edessa-2015-01

Για ακόμη μία χρονιά διεξήχθη με επιτυχία την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας ‘Δρόμοι Κερασιού’ στην Έδεσσα. Οι αθλητές απόλαυσαν μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή μέσα από αλλεπάλληλα καταπράσινα τεχνικά μονοπάτια και δασικούς δρόμους όπου κυριαρχούσε φυσικά το σήμα κατατεθέν της περιοχής οι κερασιές της Έδεσσας. Η βροχή της προηγούμενης ημέρας «βάρυνε» την διαδρομή, και σε αρκετά σημεία η λάσπη ήταν πολλή. Παρά τις εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, τα πολλά όμορφα σημεία της διαδρομής απάλυναν την κούραση των αθλητών από τα 1350μ υψομετρικής διαφοράς. Η ανηφόρα πριν την τελευταία τροφοδοσία ήταν κριτήριο για «δυνατά πόδια» λόγω της λάσπης. Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν το πέρασμα μετά το 30ο χιλιόμετρο από τα εννιά ποτάμια, που δρόσιζαν ευχάριστα τα πόδια των αθλητών αλλά ταυτόχρονα ξέπλεναν και τα ποδήλατα.

Στον αγώνα συμμετείχαν 108 ποδηλάτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και βέβαια αρκετοί Εδεσσαίοι. Οι αθλητές τερμάτισαν έχοντας εμφανή τα σημάδια της δύσκολης διαδρομής στα ποδήλατα και στη στολή τους, αλλά ταυτόχρονα κατενθουσιασμένοι, αναφέροντας μάλιστα ότι την θεωρούν μια από τις καλύτερες ως προς την ομορφιά και την τεχνική στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρ’ όλη την δυσκολία λόγω της λάσπης είχαμε μόνο 5 μη τερματίσαντες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον τερματισμό με μέσα των διοργανωτών. Έδωσαν συγχαρητήρια για την οργάνωση, την τροφοδοσία, αλλά και την αμεσότητα και ευγένεια των εθελοντών σε ότι χρειάστηκαν.

dromoi-tou-kerasiou-edessa-2015-02

Την κορδέλα του τερματισμού στα 40 km έκοψε πρώτος ο SUVADZOGLU GIORGI από την Έδεσσα με την ομάδα GEORGIA NATIONAL TEAM σημειώνοντας χρόνο 2:22:13. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Παπουνίδης Χάρης από την Θεσσαλονίκη με την ομάδα Χίλια Δένδρα με χρόνο 2:31:40, ενώ στην τρίτη θέση κατετάγη ο Μπούκας Κωνσταντίνος από την Άρτα με την ομάδα Μαχητές Πεύκων/cyclingspot με χρόνο 2:36:18
Αντίστοιχα στην διαδρομή των 25km πρώτος κατετάγη ο Μαυρίδης Άγγελος από την Θεσσαλονίκη με την ομάδα ΒΕΛΟΣ BOTTECHIA με χρόνο 1:24:47, δεύτερος ο Χατζηπαντελής Παντελής από την Πτολεμαΐδα με την ομάδα ASSOS FORBIKES και χρόνο 1:24:49 και τρίτος Κυριαλλάνης Παναγιώτης από την Καστοριά με χρόνο 1:25:27. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Γεωργίου Παρασκευή από την Πτολεμαΐδα με την ομάδα ASSOS FORBIKES με χρόνο 2:18:34 και δεύτερη η Καπετούρη Βικτωρία επίσης από την Πτολεμαΐδα και την ομάδα ASSOS FORBIKES και χρόνο 2:51:40

dromoi-tou-kerasiou-edessa-2015-03

Οι πρώτοι αθλητές κάθε κατηγορίας έλαβαν για έπαθλα μια πρωτοποριακή χειροποίητη σύνθεση μεταλλικού ποδηλάτη πάνω σε πέτρα που φιλοτέχνησαν ο Χρήστος Ροδίφτσης και ο Σταύρος Πασχαλίδης.
Τον αγώνα που οργάνωσε ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας σε συνεργασία με τον Πηνειό Λάρισας και τη ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας βοήθησαν με την πολύτιμη προσφορά τους τους πάνω από 60 εθελοντές που ανάλωσαν χρόνο και ενέργεια για να στηρίξουν την προσπάθειά μας, παραμένοντας για ώρες μέσα στην πόλη αλλά και στα μονοπάτια των γύρω λόφων, δείχνοντας τη σωστή κατεύθυνση της διαδρομής, δίνοντας νερά και εμψυχώνοντας όλους τους αθλητές.

Ευχαριστούμε θερμά:
Το Τμήμα Τροχαίας Έδεσσας και τον διοικητή της κ. Πλουγαρλή Βασίλειο
Την ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας ο ‘Ηφαιστος’
Τον Σύλλογο Εθελοντών Έδεσσας
Τον ΜΟΕ 2011
Τον γιατρό των αγώνων κ. Ρωσσικόπουλο Βασίλη

Εαν δεν μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα, κατεβάστε τα από εδώ.