Ανοιχτά τα Lift της Βασιλίτσας!!!

Good news !!!!
Απο σήμερα μέχρι και την Κυριακή 18 Αυγούστου τα Lift του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας θα είναι ανοιχτά.
Μόνο αύριο 15 Αυγούστου το χιονοδρομικό θα είναι κλειστό

Σε επικοινωνία που ήρθαμε με το χιονοδρομικό μας διαβεβαίωσαν οτι θα επιτρέπονται ποδήλατα.
Ο κάθε αναβάτης φέρει προσωπική ευθύνη για οτιδήποτε καθώς δεν θα υπάρχει γιατρός διαθέσιμος αυτές τις μέρες στο Χιονοδρομικό.

Τα Lift ΔΕΝ έχουν προδιαγραφές / σχάρες για τα ποδήλατα άρα καλό θα είναι να έχετε μαζί σας κάποιο ιμάντα για να ασφαλίσετε το ποδήλατό σας πάνω στο καρεκλάκι.

Ωράριο λειτουργίας: 10:00 – 15:00
Κόστος: 3 ευρώ

Στο βουνό δεν υπάρχουν χαραγμένα μονοπάτια αλλά υπάρχουν πολλές ωραίες διαδρομές και μέρη τα οποία μπορείτε να εξερευνήσετε.  Πρόκειται για ένα από τα ποιο όμορφα χιονοδρομικά της Ελλάδας.

Λίγα λόγια για την Βασιλίτσα

“Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της αθάνατης Πίνδου , βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.

Η φύση της Πίνδου παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου , το ίδιο σκουροπράσινο χρώμα των κωνοφόρων , η ίδια χιλιόχρωμη οξιά , η ίδια αθάνατη δρυς , με μόνη διαφορά , ότι τις πρώτες εκείνες εποχές του χρόνου , στα δάση αυτά βάδισαν όντα ,που δεν υπάρχουν πια , όπως το μαμούθ που αποκαλύφθηκε στο νομό μας και η συνύπαρξη αυτή ενέπνευσε το σήμα του Ε.Χ.Κ.Βασιλίτσας « χιονοδρόμος στους χαυλιόδοντες του μαμούθ ».

Αυτό το μεγαλείο της Πίνδου παρότρυνε στις αρχές του 1975 μια παρέα ρομαντικών ανθρώπων , να δημιουργήσουν τον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο για να υλοποιήσουν τότε μια ουτοπία . ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ. Και τα κατάφεραν πιέζοντας την κεντρική εξουσία να χρηματοδοτήσει τον πρώτο συρόμενο αναβατήρα στο διάσελο Βασιλίτσας – Γομάρας μήκους 1060 μ. σε υψόμετρο 1788 – 2060 μ. ( υψομ. Διαφ. 272 μ. ). ”

Βρίσκεται 460 χιλιόμετρα περίπου από την Αθήνα και 210 από τη Θεσσαλονίκη.


Προβολή Mtbr.gr Spots σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πληροφορίες:
Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ
τηλ: 24620 84850

Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Γρεβενών
τηλ: 24620 28602

ΣΑΛΕ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ
τηλ: 24620 84100

Επιτροπή Διοίκησης Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας
Διοικητήριο, 511 00 ΓΡΕΒΕΝΑ,
τηλ: 24620 76530
fax: 24620 76533
e-mail: [email protected]

Website: www.vasilitsa.com
Social Media: Facebook Page

SHARE