4ος Αγώνας Mtb ‘Δρόμοι Κερασιού ” στην Έδεσσα

4ος ΑΓΩΝΑΣ ΜΤΒ ‘ΔΡΟΜΟΙ ΚΕΡΑΣΙΟΥ’ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ &
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Tην Κυριακή 4 Μαΐου 2014 ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Έδεσσας, τη ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας και την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνει αγώνα ορεινής ποδηλασίας δύο διαδρομών μια 40χιλ και μια 25 χιλ, και καλεί τους φίλους του ποδηλάτου και του βουνού να συμμετάσχουν και να απολαύσουν την καταπράσινη Έδεσσα.
Παράλληλα στην ίδια διαδρομή θα διεξαχθεί και το Πρωτάθλημα Μακεδονίας – Θράκης Ορεινής Ποδηλασίας – ΜΤΒ, στις κατηγορίες Ανδρών – Εφήβων – Παίδων – Γυναικών – Νεανίδων – Μάστερς που διοργανώνει Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Κυριακή 4 Μαΐου 2014 αγώνας ΜΤΒ και ώρα εκκίνησης 11:00 π.μ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Εκκίνηση και τερματισμός: Πεζόδρομος – Πλατεία μικρών καταρρακτών Έδεσσας. Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 40χιλ με υψομετρική διαφορά 1540μ περίπου στη μεγάλη διαδρομή και 25χιλ με 1000μ περίπου υψομετρικά η μικρή. Οι διαδρομές μέχρι το 21ο χιλ. είναι κοινές όπου και χωρίζουν για να κατευθυνθεί η δεύτερη προς τον τερματισμό.

edessa-2014-race-map

Η διαδρομή περιλαμβάνει κυρίως δασικούς δρόμους – χωματόδρομους, αρκετά τεχνικά μονοπάτια και άσφαλτο(περίπου 1,5χιλ.). Η διαδρομή ξεκινά κατηφορικά περνώντας από το καλντερίμι των εργατών του Κανναβουργείου – ανάμνηση της πάλαι ποτέ βιομηχανικής ανάπτυξης της Έδεσσας. Φτάνοντας στους πρόποδες του βράχου περιδιαβαίνει τα τείχη και τις πύλες της Αρχαίας πόλης, που ιδρύθηκε από τον Κάρανο. Μετά το πέρασμα δίπλα στην Μονή Αγ. Τριάδος φτάνει στο χαμηλότερο σημείο της διαδρομής, στη γέφυρα του Υδροηλεκτρικού Σταθμού του ποταμού Εδεσσαίου. Αφού συναντήσουμε τα ανασκαφικά ευρήματα της αρχαίας Εγνατίας, την ακολουθούμε νοητά και ανηφορίζουμε, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την θέα της πόλης των Καταρρακτών από τα ανατολικά. Η ανάβαση συνεχίζει στο μονοπάτι μετά το Δ.Δ Εκκλησιοχωρίου, όπου περιδιαβαίνουμε το δάσος πάρκο «606», φτάνοντας στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής. Μέσα από αλλεπάλληλα φυλλοσκέπαστα μονοπάτια στο 21ο χιλ. χωρίζει στη μεγάλη που αλλάζει κατεύθυνση προς το χωριό Λύκοι, και στη μικρή που κατευθύνεται προς την πόλη της Έδεσσας και στον τερματισμό. Η μεγάλη διαδρομή μετά την περιοχή των Λύκων κατεβαίνει και περνάει από την περιοχή «9 ποτάμια» όπου περνάμε διαδοχικά 9 ποταμάκια για να ανεβεί ξανά στους λόφους ΒΔ της Έδεσσας. Τελευταία κατηφόρα και τερματισμός στην πόλη της Έδεσσας.

[column width=”1/2″ first=”yes”]
edessa-24k
[/column][column width=”1/2″ last=”yes”]
edessa-40k
[/column]

ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΝ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι αγώνες είναι ΟΡΕΝ και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας πάνω από 18 ετών. Μικρότερης ηλικίας αθλητές μπορούν να μετάσχουν μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους
Για τους συμμετέχοντες στη μεγάλη διαδρομή θα υπάρχει όριο χρόνου 3 ώρες μέχρι το 21 χιλ. που χωρίζουν οι δυο διαδρομές. Οι αθλητές που ξεπερνούν το όριο θα συνεχίζουν στη μικρή διαδρομή και ταυτόχρονα θα συμμετέχουν και θα πάρουν χρόνο στην Β.(μικρή) διαδρομή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Α. 40χιλ με 1540μ υψομετρικά
Εφήβων 15-18 (με υπογραφή κηδεμόνα)
Ανδρών 19-29, 30-39, 40-49, 50 +
Γυναικών
Β. 25χιλ με 1000μ. υψομετρικά
Ανδρών 15-35, 35 +
Γυναικών
Αν σε κάποια κατηγορία δεν συμπληρωθεί το όριο των έξι αθλητών τότε αυτή συγχωνεύεται με την επόμενη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως, για την καλύτερη προετοιμασία της οργάνωσης,
Α) στη φόρμα
Β) στο blog http://dromoikerasiou.blogspot.gr/
Γ) στέλνοντας την επισυναπτόμενη Δήλωση στο mail [email protected]
Δ) δηλώνοντας στα τηλ. 6945770475, 6977355340, .
Εγγραφές θα γίνονται και στον χώρο της αφετηρίας, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση. Κόστος Συμμετοχής 10 ευρώ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΘΛΑ
Στον 1ο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο, μετάλλιο, δίπλωμα.
2ος και 3ος μετάλλιο, δίπλωμα
4ος 5ος 6ος δίπλωμα .
Επίσης θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 100 ευρώ στην ομάδα – σύλλογο με πάνω από 3 αθλητές που θα έχει τις 3 καλύτερες θέσεις αθροιστικά στην διαδρομή των 40χιλ.
Στο τέλος θα κεραστούν στους αθλητές τα καθιερωμένα σουβλάκια και πιτόγυρα όπως και τις άλλες χρονιές.

[line]

ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: αγώνας cross country από σημείο σε σημείο XCP.
Ώρα εκκίνησης: 11:00
Παίδες – Γυναίκες – Νεάνιδες – Κορασίδες, 25 km
Άνδρες – Έφηβοι – Μάστερς, 39,8 Km
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: επί τόπου μετά το πέρας των αγώνων.
Τα Σωματεία με τους αθλητές τους να φροντίσουν να βρίσκονται εγκαίρως για υπογραφές – παραλαβή αριθμών.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες πρωταθλήματος έχουν όλα τα Σωματεία της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ομοσπονδία για το 2014. Η Ένωση δεν φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Με Φαξ ή email στα γραφεία της Ένωσης (FAX 2310 200-159 email: [email protected]) το αργότερο μέχρι την Τρίτη 29-4-2014.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π.
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επιτόπου τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
1ος Νικητής Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα, 2ος Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα, 3ος Χάλκινο μετάλλιο – Δίπλωμα, 4ος,5ος,6ος,Διπλώματα.
Η απονομή Κυπέλλου στους πρωταθλητές θα γίνει στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση βράβευσης μετά το πέρας του αγωνιστικού προγράμματος

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Ανεφοδιασμός με νερό και ισοτονικό θα υπάρχει στο 12χιλ στο 21χιλ.και στο 30χιλ. Παρακαλούνται οι αθλητές να πετούν σκουπίδια μόνο εντός των σταθμών υποστήριξης.
ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ Η διέλευση των αθλητών και αθλητριών θα καταγράφεται σε τρία σημεία της διαδρομής. Οι αθλητές και αθλήτριες είναι υποχρεωμένοι να φορούν κράνος και τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο ώστε να μπορούν οι κριτές να τους καταγράφουν χωρίς πρόβλημα και καθυστέρηση.
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Θα υπάρχει υποστήριξη από το ΕΚΑΒ και την ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας
Επίσης σε πολλά σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν μέλη της Ραδιολέσχης Έδεσσας ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για οτιδήποτε περιστατικό.

Πληροφορίες τηλ. 6977355340
6945770475 mail: [email protected]
Συνεχής ενημέρωση στο http://dromoikerasiou.blogspot.gr/