3ος ΑΓΩΝΑΣ ΜΤΒ ‘Δρόμοι του Κερασιού’ – Έδεσσα

3ος ΑΓΩΝΑΣ ΜΤΒ ‘ΔΡΟΜΟΙ ΚΕΡΑΣΙΟΥ’ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Tην Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Έδεσσας, τη ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας και την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνει αγώνα ορεινής ποδηλασίας 35χιλ και καλεί τους φίλους του ποδηλάτου και του βουνού να συμμετάσχουν και να απολαύσουν την ανοιξιάτικη Έδεσσα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 αγώνας ΜΤΒ και ώρα εκκίνησης 10:30 π.μ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Εκκίνηση και τερματισμός στο κέντρο της Έδεσσας. Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 35χιλ με υψομετρική διαφορά 1300μ περίπου. Η διαδρομή περιλαμβάνει κυρίως δασικούς δρόμους – χωματόδρομους, μονοπάτια και άσφαλτο(περίπου 1,5χιλ.). Η διαδρομή ξεκινά κατηφορικά περνώντας από το καλντερίμι των εργατών του Κανναβουργείου – ανάμνηση της πάλαι ποτέ βιομηχανικής ανάπτυξης της Έδεσσας. Φτάνοντας στους πρόποδες του βράχου περιδιαβαίνει τα τείχη και τις πύλες της Αρχαίας πόλης, που ιδρύθηκε από τον Κάρανο. Ακολουθεί ασφάλτινο τμήμα δίπλα στην Μονή Αγ. Τριάδος και φτάνει στο χαμηλότερο σημείο της διαδρομής, στη γέφυρα του Υδροηλεκτρικού Σταθμού του ποταμού Εδεσσαίου. Αφού συναντήσουμε τα ανασκαφικά ευρήματα της αρχαίας Εγνατίας, την ακολουθούμε νοητά και ανηφορίζουμε φτάνοντας στα «1000 πεύκα» και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την θέα της πόλης των Καταρρακτών από τα ανατολικά. Η ανάβαση συνεχίζει στο μονοπάτι μετά το Δ.Δ Εκκλησιοχωρίου, όπου περιδιαβαίνουμε το δάσος πάρκο «606», φτάνοντας στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής. Μετά το πέρασμα τεσσάρων μονοπατιών αλλάζει κατεύθυνση προς το χωριό Λύκοι. Στο κατέβασμα περνάει από την περιοχή «9 ποτάμια» για να ανεβεί ξανά στους λόφους ΒΔ της Έδεσσας. Τελευταία κατηφόρα και τερματισμός στην πόλη της Έδεσσας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι αγώνες είναι ΟΡΕΝ και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας πάνω από 18 ετών. Μικρότερης ηλικίας αθλητές μπορούν να μετάσχουν μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Εφήβων 15-18 (με υπογραφή κηδεμόνα)
Ανδρών 19-29, 30-39, 40-49, 50 +
Γυναικών
Αν σε κάποια κατηγορία δεν συμπληρωθεί το όριο των έξι αθλητών τότε αυτή συγχωνεύεται με την επόμενη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως, για την καλύτερη προετοιμασία της οργάνωσης, στέλνοντας την επισυναπτόμενη Δήλωση στο mail [email protected] ή δηλώνοντας στα τηλ. 6945770475, 6977355340, 2381020300 .
Εγγραφές θα γίνονται και στον χώρο της αφετηρίας, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση. Κόστος Συμμετοχής 10 ευρώ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Ανεφοδιασμός με νερό και ισοτονικό θα υπάρχει στο 12χιλ και στο 21χιλ. Παρακαλούνται οι αθλητές να πετούν σκουπίδια μόνο εντός των σταθμών υποστήριξης.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
Η διέλευση των αθλητών και αθλητριών θα καταγράφεται σε τρία σημεία της διαδρομής. Οι αθλητές και αθλήτριες είναι υποχρεωμένοι να φορούν κράνος και τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο ώστε να μπορούν οι κριτές να τους καταγράφουν χωρίς πρόβλημα και καθυστέρηση.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΘΛΑ
Στον 1ο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο, μετάλλιο, δίπλωμα.
2ος και 3ος μετάλλιο, δίπλωμα
4ος 5ος 6ος δίπλωμα .
Αναμνηστικά διπλώματα θα δοθούν σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν..

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Θα υπάρχει υποστήριξη από την ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας.
Επίσης σε πολλά σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν μέλη της Ραδιολέσχης Έδεσσας ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για οτιδήποτε περιστατικό.
Οι αγώνες συμπίπτουν με τις ανοιξιάτικες εκδηλώσεις «Μήνας Μάϊος» και «Εαρινό Φεστιβάλ».

Έτσι οι συμμετέχοντες αλλά και οι οικογένειες τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλήθος εκδηλώσεων και πολιτιστικών δρώμενων, πληροφορίες των οποίων βρίσκονται στο www.edessacity.gr .

Πληροφορίες τηλ. 6977355340
                                       6945770475  mail: [email protected].

Συνεχής ενημέρωση στο   http://dromoikerasiou.blogspot.gr/

SHARE