Protect Aoos -mtb Ultra 2018

“Protect Aoos” MTB Ultra ο αγώνας που τείνει να γίνει θεσμός στα ελληνικά ποδηλατικά δρώμενα.

Στα ορεινά της Ηπείρου και στα άκρα του συμπλέγματος των χωριών του Ζαγορίου*, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το χωριό της Βοβούσας* διεξάγεται από το 2013 ο “Protect Aoos” MTB Ultra. Ο απαιτητικότερος Υπερμαραθώνιος αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Ελλάδα, σε μια ενιαία συνεχή διαδρομή. Στην καρδιά του Πάρκου της Βόρειας Πίνδου*, διασχίζοντας χαράδρες, κοιλάδες και κορυφές γύρω από τον ποταμό Αώο*.

Ο “Protect Aoos” MTB Ultra έρχεται και το 2018 με αλλαγές και προσθήκες από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό.

Αυτή τη χρονιά, ο “Protect Aoos” MTB, θα περιλαμβάνει την πλέων κλασική και απαιτητική Ultra διαδρομή, σε νέα χάραξη και την επιστροφή της στα 120 χιλιόμετρα, με αρκετά σφιχτά χρονικά όρια και ένα ιδιαίτερα απαιτητικό δεύτερο μισό. Την γνωστή και φιλική προς όλους Race διαδρομή, των 30 χιλιομέτρων, σε νέα χάραξη. Και τέλος την προσθήκη μιας Marathon διαδρομής για τους φίλους του αγώνα που επιθυμούν να απολαύσουν τα πρώτα 73 χιλιόμετρα του “Protect Aoos” MTB Ultra χωρίς τα πιεστικά του χρονικά όρια. Οι Ultra και Marathon διαδρομές, σχεδιάζουμε, να περνούν για πρώτη φορά φέτος τα 1.700μ υψόμετρο κερδίζοντας μια πανοραμική θέα της χαράδρας του Αώου μετά την ανάβαση της Λάιστας. Ενώ άλλες δύο φορές οι ποδηλάτες θα διασχίσουν περάσματα πάνω από τα 1600μ.

Δίνουμε ραντεβού την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου (26/8/2018) στην Βοβούσα, πίσω από την γραμμή εκκίνησης των “Protect Aoos” MTB Ultra | Marathon & Race και ανελλιπώς το Σάββατο, την προηγούμενη της εκκίνησης, στην ενημέρωση των αθλητών, στο παιδικό τρίαθλο στα νερά του Αώου ποταμού και όχι μόνο.

SHARE