2ο Kaimaktsalan Bike Challenge

ο 2ο Kaimaktsalan Bike Challenge είναι γεγονός!!!

kaimak-bike-chalenge-2

Ο Σύλλογος Νέων Όρμας διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το “Kaimaktsalan Bike Challenge”! Μια εθελοντική δράση με επίκεντρο το ποδήλατο και την φύση. Σκοπός του συγκεκριμένου γεγονότος είναι να φέρει τους κατοίκους των γύρω περιοχών πιο κοντά στο ποδήλατο και τον αθλητισμό γενικότερα αλλά και τους λάτρεις του αθλήματος να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας. Φέτος η διαδρομή θα έχει μήκος 28 χλμ με δασικούς δρόμους, περάσματα από ποτάμια και μονοπάτια!

Η διαδρομή φέτος θα ξεκινήσει, όπως και πέρυσι, από την πλατεία του χωριού. Θα κατευθυνθούμε δυτικά και αφού βγούμε από τον οικισμό θα πατήσουμε χώμα και διασχίζοντας τον Ασπροπόταμο θα πάρουμε την ανηφόρα προς το Μαύρο Δάσος την ¨καρδιά¨ του Καϊμακτσαλάν. Στη συνέχεια ο δασικός δρόμος θα μας οδηγήσει ουσιαστικά μέσα στη κοίτη του ποταμού όπου μας περιμένει μια περιοχή με πυκνή βλάστηση και στενά δρομάκια.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανάβασης θα είναι μέσα από παλιούς δασικούς δρόμους οι οποίοι ελάχιστα χρησιμοποιούνται πλέον. Χιλιόμετρα από δάση οξιάς και βελανιδιάς στη σκιά του 3ου μεγαλύτερου βουνού της Ελλάδας. Έχοντας ολοκληρώσει την ανάβαση θα αρχίσουμε να κατεβαίνουμε μέσα από το μονοπάτι του παλιού συμμαχικού δρόμου. Το μονοπάτι έχει μήκος 4 χιλιόμετρα και χαρακτηρίζεται από εύκολο σε μερικά σημεία αλλά και απαιτητικό σε κάποια άλλα και θα χρειαστεί οι αναβάτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το τελευταίο σκέλος της διαδρομής είναι ιδιαίτερα γρήγορο και θα μας οδηγήσει στη πλατεία του χωριού.

Διαδρομή στο Strava

Join the event on Facebook

Click here for more info

SHARE