5ος Αγώνας ΜΤΒ ‘Δρόμοι Κερασιού’ στην Έδεσσα

5ος ΑΓΩΝΑΣ ΜΤΒ ‘ΔΡΟΜΟΙ ΚΕΡΑΣΙΟΥ’ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Tην Κυριακή 10 Μαΐου 2015 ο ΠΑΣ Πηνειός Λάρισας και ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Έδεσσας, τη ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας και την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνουν αγώνα ορεινής ποδηλασίας δύο διαδρομών A) 40χιλ και B) 25 χιλ, και καλεί τους φίλους του ποδηλάτου και του βουνού να συμμετάσχουν και να απολαύσουν την καταπράσινη Έδεσσα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Κυριακή 10 Μαΐου 2015 ώρα εκκίνησης 11:00 π.μ

ΑΦΕΤΗΡΙΑ
Πλατεία Μ. Καταρακτών Έδεσσας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Διαδρομή 25 klm
MTB 2015 - Edessa 25klm

Διαδρομή 40 klm
MTB 2015 - Edessa 40klm

Εκκίνηση και τερματισμός: Πεζόδρομος – Πλατεία μικρών καταρρακτών Έδεσσας. Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 40χιλ με υψομετρική διαφορά 1500μ περίπου στη μεγάλη διαδρομή(Α) και 25χιλ με 1000μ περίπου υψομετρικά η μικρή(Β). Οι διαδρομές μέχρι το 21ο χιλ. είναι κοινές όπου και χωρίζουν για να κατευθυνθεί η δεύτερη προς τον τερματισμό.
Η διαδρομή περιλαμβάνει κυρίως δασικούς δρόμους – χωματόδρομους, αρκετά τεχνικά μονοπάτια και άσφαλτο(περίπου 1,5χιλ.). Η διαδρομή ξεκινά κατηφορικά περνώντας από το καλντερίμι των εργατών του Κανναβουργείου – ανάμνηση της πάλαι ποτέ βιομηχανικής ανάπτυξης της Έδεσσας. Φτάνοντας στους πρόποδες του βράχου περιδιαβαίνει τα τείχη και τις πύλες της Αρχαίας πόλης, που ιδρύθηκε από τον Κάρανο. Μετά το πέρασμα δίπλα στην Μονή Αγ. Τριάδος φτάνει στο χαμηλότερο σημείο της διαδρομής, στη γέφυρα του Υδροηλεκτρικού Σταθμού του ποταμού Εδεσσαίου. Αφού συναντήσουμε τα ανασκαφικά ευρήματα της αρχαίας Εγνατίας, την ακολουθούμε νοητά και ανηφορίζουμε, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την θέα της πόλης των Καταρρακτών από τα ανατολικά. Η ανάβαση συνεχίζει στο μονοπάτι μετά το Δ.Δ Εκκλησιοχωρίου, όπου περιδιαβαίνουμε το δάσος πάρκο «606», φτάνοντας στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής. Μέσα από αλλεπάλληλα φυλλοσκέπαστα μονοπάτια στο 21ο χιλ. χωρίζει στη μεγάλη που αλλάζει κατεύθυνση προς το χωριό Λύκοι, και στη μικρή που κατευθύνεται προς την πόλη της Έδεσσας και στον τερματισμό. Η μεγάλη διαδρομή μετά την περιοχή των Λύκων κατεβαίνει και περνάει από την περιοχή «9 ποτάμια» όπου περνάμε διαδοχικά 9 ποταμάκια για να ανεβεί ξανά στους λόφους ΒΔ της Έδεσσας. Τελευταία κατηφόρα και τερματισμός στην πόλη της Έδεσσας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία Ανδρών έχουν όλοι οι αθλητές ποδηλάτες που έχουν δελτίο της Ε.Ο.Π και για τις κατηγορίες OPEN ποδηλάτες άνω των 18 ετών. Μικρότερης ηλικίας αθλητές μπορούν να μετάσχουν μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους
Για τους συμμετέχοντες στη μεγάλη διαδρομή θα υπάρχει όριο χρόνου 3 ώρες μέχρι το 21 χιλ. που χωρίζουν οι δυο διαδρομές. Οι αθλητές της Α διαδρομής που ξεπερνούν το χρονικό όριο θα συνεχίζουν στη μικρή διαδρομή και ταυτόχρονα θα πάρουν χρόνο (αλλά όχι βράβευση) στην Β(μικρή) διαδρομή.
Οι διοργανωτές ουδεμία ευθύνη φέρουν για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Α. 40χιλ με 1500μ υψομετρικά
Ανδρών ( Με Δελτίο ΕΟΠ)
ΟΡΕΝ
Εφήβων 15-18 (με υπογραφή κηδεμόνα)
Ανδρών 19-29, 30-39, 40-49, 50 +
Γυναικών
Β. 25χιλ με 1000μ. υψομετρικά
ΟΡΕΝ
Ανδρών 15-35, 35 +
Γυναικών
Αν σε κάποια κατηγορία δεν συμπληρωθεί το όριο των έξι αθλητών τότε αυτή συγχωνεύεται με την επόμενη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως, για την καλύτερη προετοιμασία της οργάνωσης,
Α) στη φόρμα την οποία μπορείτε να κατεβάσετε απο εδώ
Β) στο blog http://dromoikerasiou.blogspot.gr/
Γ) στέλνοντας την επισυναπτόμενη Δήλωση στο mail [email protected]
Δ) δηλώνοντας στα τηλ. 6945770475, 6977355340, .
Εγγραφές θα γίνονται και στον χώρο της αφετηρίας, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση. Κόστος συμμετοχής 10 ευρώ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ:
Στην Γραμματεία από 09:00 π.μ. έως 10:30 π.μ.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΘΛΑ
Στον 1ο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο, μετάλλιο, δίπλωμα.
2ος και 3ος μετάλλιο, δίπλωμα
4ος 5ος 6ος δίπλωμα .

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ:
Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και το βασικό κανονισμό της Ε.Ο.Π., αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Ανεφοδιασμός με νερό και ισοτονικό θα υπάρχει στο 12χιλ στο 21χιλ.και στο 30χιλ. Παρακαλούνται οι αθλητές να πετούν σκουπίδια μόνο εντός των σταθμών υποστήριξης. Μετά το τέλος του αγώνα θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα σε όλους τους αθλητές.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Η διέλευση των αθλητών και αθλητριών θα καταγράφεται σε τρία σημεία της διαδρομής. Οι αθλητές και αθλήτριες είναι υποχρεωμένοι να φορούν κράνος και τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο ώστε να μπορούν οι κριτές να τους καταγράφουν χωρίς πρόβλημα και καθυστέρηση.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Θα υπάρχει υποστήριξη από το ΕΚΑΒ και την ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας
Επίσης σε πολλά σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν μέλη της Ραδιολέσχης Έδεσσας ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για οτιδήποτε περιστατικό.
Πληροφορίες τηλ. 6977355340
6945770475 mail: [email protected]
Συνεχής ενημέρωση στο http://dromoikerasiou.blogspot.gr/